top of page
Buscar

Reportatge Xarxanet - La Lírica de Sant Andreu: El teatre com a eina de cohesió veïnal


La companyia fa gairebé vint anys que treballa per apropar la cultura a tothom i que organitza una programació variada. Font: Marta Catena


La companyia de teatre amateur té els seus orígens a finals de la dècada del 1940 i se centra a promoure la cultura al barri a través de la creativitat i l’expressió artística.

Sarsuela, musicals de gran i petit format, teatre de text… la companyia La Lírica de Sant Andreu compta amb un ampli ventall d’espectacles diferents entre si, però igual d’enriquidors. El naixement de l’entitat es remunta a l’any 1949, fruit de la formació de teatre que varen crear un grup de veïnes del barri de Sant Andreu de Barcelona, amants de la sarsuela. Va ser l’any 2005 quan es va establir l'associació cultural com es coneix ara. Al llarg d'aquests gairebé vint anys d'evolució i recorregut, la companyia ha treballat per apropar la cultura a tothom.


Actualment, La Lírica de Sant Andreu està vivint un moment d'expansió. Una de les seves característiques principals és l'obertura i l'acollida que proporcionen a qualsevol persona que es vol endinsar al món del teatre, ja que són un equip que treballen per a la comunitat i la interrelació entre persones. Cada temporada ofereixen un seguit de representacions diferents que enriqueixen la seva programació, algunes d'elles benèfiques i amb afany d'ajudar a col·lectius que ho necessiten.

Com bé detallen, "la cultura és un bé mundial" i la seva feina i esforç deixa palès aquesta afirmació. Hem parlat amb tres membres de la companyia per conèixer en profunditat la seva història.
Font: Xarxanet

Entradas Recientes

Ver todo

Kommentarer


bottom of page