top of page
Buscar

L'altruisme i el moviment associatiu està viu

El dissabte 12, enmig del muntatge de LEGALLY BLONDE, va ser un dels dies que ens enorgulleix formar part identitària del teixit associatiu del poble de Sant Andreu de Palomar. Són dies de molta feina enllestint els últims preparatius tècnics i artístics per afrontar l'última setmana abans de l'estrena. Com a entitat del poble, no volíem faltar a la presentació de la nova figura del bestiari de la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu, una entitat molt lligada al teixit associatiu del poble i que celebra aquesta Festa Major els seus 40 anys d'història. Es tracta del Colomí, una bèstia de nova creació que desenvoluparà un paper rellevant a les festes amb la voluntat d'esdevenir un símbol del poble. Tanmateix, una part s'ha fet possible gràcies a les aportacions a la campanya de micromecenatge de Verkami, que ha fet que el projecte sigui encara més popular. La nostra companya, la Roser Mas, va ser l'encarregada de llegir aquest escrit redactat per en Toni Calvo en nom de la Lírica de Sant Andreu:"Bona tarda,

Qui, alguna vegada, ha format part d’una entitat sap que sempre és difícil tirar endavant, que sempre falten mans, recursos i hores de son, i sovint sobren maldecaps. És per això que quan s’aconsegueix alguna fita, aquesta pren molt més valor. Avui ens congratulem de veure com els amics de la Germandat de geganters i trabucaires de Sant Andreu amplien la seva família amb el Colomí i això és motiu d’orgull, no només per a l’entitat, sinó per a tot el poble de Sant Andreu. Moltes Felicitats a tots!
Esdeveniments com aquest, fan encara més gran, el teixit associatiu del nostre poble que creiem tan valuós. Encara que alguns no ho vulguin veure. Malgrat tot, les entitats, persistirem en apostar per la cultura i les entitats culturals que ens defineixen i ens identifiquen en una manera de fer i una manera de ser. Entre tots cuidem la Cultura perquè és la base d’una societat més cívica, més cohesionada, més solidària i més lliure. Visca El Colomí i la Germandat de Geganters i Trabucaires de Sant Andreu. Visca les Entitats Culturals del nostre poble. Visca Sant Andreu i Visca Catalunya! "
Per una altra banda, el mateix dia a les 18:00 h una part de la Junta es va desplaçar fins al Teatre Kursaal de Manresa per assistir com a participants en representació de La Lírica de Sant Andreu a la V Gala de Premis Antoni Carner de l'Associacionisme Cultural Català, organitzada per l'ENS.


La seva presidenta, Rosa Maria Provencio, ens remet aquesta carta d'agraïment per la tasca de dinamització cultural que duu a terme la nostra entitat a Sant Andreu de Palomar:


Barcelona, 14 de novembre de2022
Benvolguts companys de la Lírica de Sant Andreu,
Aquest matí, quan em disposava a escriure les cartes d'agraiment a totes les entitats que heu participat en els V Premis Antoni Carné, m'ha envait la por de repetir-me i apuntar les mateixes idees que en edicions anteriors. Per sort, un company de la Junta Directiva de l'ENS m'ha fet una reflexió que m'ha semblat d'alló més oportuna. "El valor afegit de les entitats culturals -m'ha dit- és que sempre hi som". Al servei del nostre entorn més immediat. Carrer a carrer, escampem la cultura als quatre punts cardinals de Catalunya, que és tant com dir que contribuim a fer un país més culte.
Quan tractem amb els fills, els pares podem encertar-la o equivocar-nos molt, però el fet més important és ser-hi. De manera incondicional. El mateix podem dir respecte de totes les entitats culturals. Allò que ens defineix és el compromís constant i el nostre entorn més immediat. No tenir voluntat lucrativa, no esperar contrapartides. Si les expressions de cultura popular depenguessin dels professionals, la seva continuïtat es veuria greument amenaçada, perquè dependria de la rendibilitat econòmica que poguessin generar. La cultura popular i enriquir-nos personalment i fer comunitat. En el nostre ámbit, el "com" és tan o més s l'instrument que ens hem "inventat" per rellevant que el "qué".


L'altruisme és l'ADN del moviment associatiu. Cal reconéixer que, a vegades, aquest altruisme ens fuga a la contra. Com que no perseguim interessos personals o corporatius, les entitats som massa tímides en reclamar un millor tracte de les administracions públiques. Una de les missions de l'ENS de l'Associacionisme Cultural Catalá és vetllar perqué la legislació catalana sigui més favorable a les entitats. Amb aquest objectiu hem presentat esmenes a la Llei del Foment de l'Associacionisme i a la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial de l'Associacionisme Cultural. Volem una millor fiscalitat per les entitats, més disponibilitat deis equipaments municipals, més facilitats per organitzar activitats de carrer, i una significativa reducció dels trámits administratius, que desanimen molta gent a lohora d'assumir cárrecs directius. Son reivindicacions tan justes com necessáries.
M'agradaria acabar auesta carta agraint la tasca de dinamització cultural que desenvolupeu a Sant Andreu de Palomar.
Rebeu una salutació molt cordial,
Rosa M. Provencio, Presidenta
En definitiva, un dissabte carregat d'actes culturals dels quals ens enorgullim i pels que seguirem recolzant i fomentant perquè el moviment associatiu i altruista segueixi viu malgrat el tracte de les administracions.

Seguim Endavant!14 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page