top of page

La Lírica de Sant Andreu som una associació cultural sense ànim de lucre que funcionem com a companyia amateur de teatre.  Som una companyia jove, fundada l’any 2005, tot i que podem dir que som la continuació de la que existia des de l’any 1949. La Lírica de Sant Andreu  som el fruit de l’interès d’un grup de persones que volíem continuar l'activitat escènica que haviem desenvolupat des de l’any 1949 com a secció teatral d’una entitat del poble de Sant Andreu, però que per diversos motius ens vam veure obligats  desvincular-nos-en i a constituir-nos com a entitat pròpia amb el nom de La Lírica de Sant Andreu i així mantenir l’activitat cultural i el seguici popular de tants i tants anys.

Se'ns ha considerat tradicionalment com a companyia de sarsuela tot i que hem executat moltes obres de teatre i hem arribat a representar temporades de més de 10 títols. Actualment combinem la sarsuela amb el teatre musical i el teatre de text i intentem prioritzar la qualitat abans que la quantitat. D’ençà que hem començat a treballar com a entitat pròpia, hem reduït els costos de la nostra activitat i els nostres recursos són limitats, ja que subsistim només gràcies a les recaptacions dels nostres espectacles, a les quotes que paguem els socis i les quotes que paguen els “Amics de la Lírica” en forma de mecenatge.

Com no podria ser d'una altra manera, el nostre objectiu principal és que els qui en formem part, gaudim duent a terme una activitat escènica oferint-la amb la màxima qualitat possible i duent-la a terme amb la màxima il·lusió, entusiasme i dedicació.

 

Aquest és un grup integrador i  tothom qui ho vulgui en pot formar part, ja que hi ha tasques de tota classe i no es fa cap discriminació per raó d'edat, sexe, religió o tendència política. Entre nosaltres participen des de nens molt petits  fins a avis de gairebé vuitanta anys i volem que així sigui. Ens interessa molt la interrelació generacional que es produeix quan es comparteix una mateixa activitat i el que passa a l’escenari és un reflex de què passa a la platea d’un teatre i a la vida quotidiana en general. La nostra vocació és la de fomentar la participació ciutadana en l’activitat ludicocultural del poble de Sant Andreu de Palomar, afavorint el coneixement de la literatura, la música i la cultura en general i promovent la cooperació generacional, fet que a la vegada ajuda al coneixement, la tolerància i la solidaritat entre veïns.

Que soni la música i que pugi el teló!

bottom of page