top of page

La Lírica de Sant Andreu som una associació cultural sense ànim de lucre i de caràcter amateur que es dedica a la promoció de les arts escèniques, especialment el teatre i la música, dins del seu entorn local a Sant Andreu, un poble amb una rica història cultural a Barcelona. Fundada l'any 2005, aquesta associació ha estat un punt de trobada per a artistes i aficionats, oferint una plataforma per a la creativitat i l'expressió artística. Els seus membres ens coneixereu per la nostra passió i dedicació, organitzant esdeveniments que van des de representacions de sarsuela (els nostres inicis), projectes teatrals i musicals de petit i gran format fins a concerts, tot contribuint a la vitalitat cultural de la comunitat. Aquest dossier reflecteix aquest compromís amb les arts, destacant les nostres activitats, produccions i la nostra contribució al teixit social i cultural del poble. A través de la nostra obra, intentem entretenir, inspirar, enriquir i alimentar l’ànima dels nostres veïns i veïnes mantenint viva la tradició lírica i teatral en un món cada vegada més globalitzat.

Venim d’un projecte que es va iniciar el 1949, quan un grup de joves amb fam de fer sarsuela decideix formar a Sant Andreu, un grup de teatre Líric. Amb el nom d’Agrupación Lírica Teatro Escuela, en Josep Arbonés i Serra, la seva esposa Consol García, en Josep Martí, en Bartomeu Gisbert, en Lluís Prió i l’Alfons Arbonés i Serra, estrenen el 6 de gener de 1950 la sarsuela “La Tabernera del Puerto”.

Fins al seu enderrocament, el 1999, el Centre Cultural Els Catalanistes va ser la seu i el bressol de centenars d'obres de sarsuela que representàvem dins la secció lírica de la casa, amb el nom d'Escola de Teatre Líric Josep Arbonés i Serra.

 

El 2005, una bona part dels descendents d'aquell grup de joves del 49, i amb l’ajuda de grans amics i amigues amb moltes il·lusions, van fundar La Lírica de Sant Andreu.

Des dels nostres inicis, ens hem caracteritzat per la nostra dedicació al teatre líric i la seva obertura a tothom que estigui disposat a col·laborar. Aquest és un grup integrador, cohesionat i transversal, que no discrimina pel que fa a edat, sexe, religió o política i que, a més, està interessat amb la interrelació generacional aconseguida amb l’experiència de compartir una mateixa activitat.

 

Teatre de Text, Teatre Musical en Català i Sarsueles. El nostre propòsit és poder oferir cada temporada una sarsuela, un musical de petit format i un musical de gran format. A part, dediquem una gran part dels nostres esforços a les col·laboracions solidàries oferint espectacles gratuïts per a famílies vulnerables. Anualment, des del 2019 es representa la LÍRICA PEL POBLE en format Gala benèfica on destinem tota la recaptació a associacions que treballen en benefici d’una causa social.

bottom of page