top of page
Buscar

No tens ni puta idea de com t'estimem, xaval

Actualizado: 17 oct 2022

(Aquest títol està dedicat a tu, Joan Paredes).


Quan parlo de Sant Andreu, irremeiablement i sense voler-ho, m'arriba la imatge d'una persona que no passa mai desapercebuda. Andreuenc fins al moll de l’os, i coneixedor de tantes i tantes històries del nostre poble. Presumeix de tenir molts amics, i la veritat és que no pots passejar amb ell més de deu passes sense que s'aturi a parlar amb alguna coneguda (sobretot coneguda, així en femení). Sí que en té, d'amics, però a la vegada se sent molt sol. Només uns quants poden reconèixer el Joan seriós i desfilar-lo del Joan de la collonada, el de la broma, o el de l'enuig que el provoca per alguna petita raó, però que li toca el cor.



De la vella escola, i encara incansable, és de les poques persones que encara fa perquè la gent es conegui i comparteixi sinergies. Un Joan sensible sense mesura, però que amaga els seus sentiments fent-se el Cor Fort, potser, maltractant-se i disparant les seves inquietuds en forma de pena a tort i a dret. Perquè en Joan en té molta de pena. Segurament, pel seu recorregut vital, per les seves xerrades sinceres i sense tenir cura de les paraules que exhibeix mentre fem una cervesa.


Component de la Lírica de Sant Andreu, se l'estima i la porta dins el cor, com a gran consumidor de cultura andreuenca que és. Un entusiasta dels escenaris, i quan canta és una fera salvatge i indomable: "és que si canto fluix, desafino" -diu. No li cal micròfon. Durant les funcions, sempre es posa molt nerviós i s'amoïna perquè pugui fer bé el seu paper. En Joan és així. I Així se'l pot estimar o no.


El que és segur és que continuaré parlant de Sant Andreu i, sense voler-ho, m'arribarà la imatge d'una persona que no passa mai desapercebuda: En Joan Paredes.


Bon viatge, amic, i que la terra et sigui lleu!


Els teus amics de la Lírica de Sant Andreu.



"Si vau tenir la mala sort de no conèixer el Paredes, només us podem compadir i convidar-vos al seu homenatge. Un homenatge que ell hagués convertit en una festa per, com tant li agradava, unir a tota la gent del nostre poble".

Dissabte 29 d'octubre a les 12:00 al Casal Catòlic de Sant Andreu.

Entrada Lliure

Organitza: Amics d'en Joan Paredes



28 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page