top of page
Buscar

Premi Arlequí 🎭

Actualizado: 1 may


La Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya ens ha otorgat el premi Arlequí 2023 a l'Entitat.


Moltíssimes gràcies a totes i tots els qui, en algun moment o altre, han col·laborat amb La Lírica de Sant Andreu per fer-ho possible.


Visca el teatre amateur!!


Aquest és el text que va llegir durant l'entrega del premi el nostre president, en Marc Calvo:


Ens fa molta il·lusió rebre aquest premi per molts motius.


A la nostra entitat no som gaire de presentar-nos a concursos, ni a proposar-nos per a premis. Gairebé tot el temps que ens ocupa la companyia, el dediquem a produir i fer teatre. Quatre o cinc produccions l’any, i amb això sí que ens hi deixem la pell.


Sempre intentem fer una bona producció, amb la millor qualitat possible i a un preu assequible, perquè entenem que la cultura és un bé preuat i ha d’estar a l’abast de tota la societat.


També dediquem molt d’esforç en crear i mantenir “el planter”, el nostre petit tresor, per a la continuïtat de la companyia i deixarlos el llegat de tot el que comporta fer teatre: companyonia, amistat, igualtat, la interrelació amb persones de diferents edats, sexe, raça o cultura, i explicar-los que fer teatre és “tenir un superpoder màgic”.


Un poder per transformar tot allò que no ens agrada. Un poder que ens permet solidaritzar-nos amb diferents entitats que treballen per ajudar a les persones més desfavorides de la societat, donant-los visibilitat, sensibilitzant-nos amb els seus problemes i ajudant-los econòmicament amb funcions benèfiques.


Un poder que alimenta les ànimes.


I ens enorgulleix que, tal com som una entitat de teatre amateur, tinguem la realitat d’alimentar més de 5.000 ànimes l’any. I això, només fent teatre. No em digueu que no tenim un poder.


Per això ens prenem aquest premi com un reconeixement a tots els grups amateurs que fem teatre i a tot l’esforç del dia a dia per tirar endavant una companyia de teatre amateur.


Nosaltres datem del 1949, quan l’avi Pepito, juntament amb amics i familiars, va fundar aquesta companyia i, des de llavors, any rere any, no hem deixat mai d’alçar el teló. Per tant, m’agradaria dedicar aquest premi a totes les persones que han fet que això sigui possible durant la nostra llarga trajectòria.


Especialment, a les persones que són darrere els escenaris i que són tant importants com necessàries. Al personal d’escenografia, de vestuari, de maquillatge, de la tramoia, de la part tècnica i, com no, a totes i cada una de les juntes directives que ens han marcat el camí a seguir. En especial a la que va viure els moments més difícils de l’entitat i va saber transformar-la en el que som ara.


També voldria aprofitar per destacar que una companyia com la nostra, amb més de 75 anys damunt dels escenaris, encara avui no tingui una seu pròpia per seguir fent la nostra tasca, sinó que ens hem d’anar buscant la vida llogant espais i escenaris.


I ja per anar acabant, voldria tenir un record per a totes les companyes i companys que ens han anat deixant al llarg dels anys en aquest emocionant camí de convivència a la Lírica de Sant Andreu. I voldria fer una menció especial, perquè fa molt poquet que ens va deixar la nostra sòcia, companya i amiga Montse Miralles Brugués. També guanyadora del premi Arlequí isegur que coneguda per molts de vosaltres.


Donar les gràcies a la Federació per aquest reconeixement, encoratjar-vos a seguir amb aquesta tasca tant necessària de divulgació de la cultura al territori.


I com solem dir abans de pujar el teló: MOLTA MERDA!!


Moltes gràcies.





20 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page